Česta pitanja i odgovori

Ovdje vam dajemo odgovore na često postavljana pitanja o gubitku kose.

Djelovanje Thymuskina nije vezano za spol. No ipak, žene obično postižu bolje rezultate na našim testiranjima. Razlog tomu je to što žene u pravilu redovitije i dosljednije primjenjuju Thymuskin preparate. Inače ne postoje razlike u djelotvornosti kod muškaraca i žena.

U pravilu ništa ne govori protiv kombiniranja preparata, u konačnici to je pitanje vašeg budžeta. U pravilu savjetujemo da se držite dovoljno dugog vremenskog razmaka između nanošenja različitih preparata. Morate znati da drugi preparati, za razliku od Thymuskina, često imaju nuspojave. Kako biste i to mogli pratiti i razlikovati, savjetujemo da razmak između primjene dva različita preparata protiv opadanja kose bude barem 8-10 sati. Ne polazimo od toga da ćete s takvom kombinacijom brže zaustaviti ispadanje kose – prirodni životni ciklus vlasi ne može se u potpunosti izmijeniti. U svakom slučaju potrebno je mnogo strpljenja i dosljednosti.

Moguće je da patite od seboroičnog dermatitisa vlasišta, koji biste prije terapije Thymuskinom svakako trebali liječiti. Stoga Vam savjetujemo da posjetite dermatologa koji će postaviti dijagnozu. Nakon liječenja dermatitisa, možete započeti terapiju Thymuskinom.

Thymuskin može spriječiti ispadanje kose kod slabije do srednje jake kemoterapije. S primjenom Thymuskina (šampon + serum, serum-gel) trebate započeti barem 4 tjedna prije početka kemoterapije.

Thymuskin je jedino sredstvo protiv ispadanja kose koje uvažava razlike u jačini ispadanja kose te individualno stanje kose i vlasišta – svaki je pacijent drugačiji! Tablicu pravilnog odabira preparata iz sustava Thymuskin naći ćete pod rubrikom Odaberite Vaš Thymuskin na ovoj stranici. Rado ćemo Vam pomoći i individualnim savjetovanjem – slobodno nam se obratite na e-mail adresu.

Često je subjektivni dojam o tome koliko vlasi ispadne u jednom danu drugačiji od pravog broja. Tu pomaže test ispadanja kose koji smo razvili za Vas i koji je vrlo jednostavno slijediti:

  • Jedan dan u tjednu (npr. uvijek subotom) operite kosu iznad začepljene kade ili umivaonika.
  • Izvucite vlasi koje se nalaze u vodi češljem i odložite ih na komad papirnatog ručnika/ maramicu.
  • Izbrojite sve vlasi te taj broj zabilježite u tablicu.
  • Ovaj test provodite jednom tjedno, uvijek na isti, određeni dan. Tako ćete kontrolirati tijek ispadanja kose i uspješnost terapije Thymuskinom.
  • Važno: inače se držite vašeg uobičajenog ritma pranja kose.

Ispadanje kose nakon poroda, (tzv. postpartalni efluvij), uvjetovano je hormonima. Tada pada razina estrogena, sve više vlasi nalazi se u fazi mirovanja, te one nakon cca 3 mjeseca počinju ispadati. Faza rasta je skraćena, dolazi do promjene u ciklusu rasta kose koji izgleda kao pojačano ispadanje kose, a razlikuje se od slučaja do slučaja. Kako je hormonalni sustav vrlo osjetljiv, treba neko vrijeme do potpune stabilnosti. Thymuskin svakako može pomoći – kod difuznog ispadanja kose i postpartalnog efluvija postižemo odlične rezultate.

Zbog dijete čitavi je organizam doživio promjenu, a time i korijen kose. Kako bi se obnovili folikuli kose i kako bismo spriječili njeno ispadanje, svakodnevno primjenjujte kombinaciju Thmyuskin Med ili Forte šampona i seruma odnosno serum-gela. Imajte strpljenja – organizmu treba vremena za vraćanje u potpunu ravnotežu.

Ti preparati vrlo se dobro nanose i kada je kosa suha. Pri tome pažljivo razdijelite kosu, nanesite losion ili gel direktno na vlasište, te pomno umasirajte. Terapijski preparati Thymuskina ne ostavljaju masni trag. Pri tome je važno da preparat NE nanosite na kosu, već direktno NA VLASIŠTE.

Neposredno nakon nanošenja Thymuskin losiona ili gela ne sušite kosu fenom. Razlog: pod vrućim zrakom fena vlasište se počinje znojiti, a time se mogu izgubiti i vrijedni aktivni sastojci Thymuskina. Ako ipak ne možete bez fena, čekajte barem 10 minuta nakon nanošenja, te se fenirajte što hladnijim zrakom ili pazite da vrući zrak ne dopire direktno do vlasišta.

Od samoga pranja kose ne može doći do pojačanog ispadanja kose. Kosa koja pri tome ispada, ispala bi prije ili poslije sama od sebe. U pravilu, moguće je kosu prati 2-3 puta tjedno, iako svakodnevno primjenjujete Thymuskin serum ili serum-gel. Molimo Vas da one dane kada ne perete kosu, ne koristite proizvode za styling kose, kako biste izbjegli njihovo upijanje u vlasište.

Ovdje ne postoje čvrsta pravila. Primjenu Thymuskina uskladite s vašom uobičajenom rutinom: mnogi ljudi kosu peru i suše ujutro, dok drugi to čine navečer.

U pravilu, sva testiranja provedena su na kombinaciji preparata (šampon + serum/serum-gel). No, postoje pacijenti s lakšim oblikom ispadanja kose koji svjedoče o dobrim rezultatima, iako su koristili samo šampon. U tom slučaju pustite da šampon djeluje barem 5 minuta. Ako nakon 4 tjedna ne primijetite poboljšanje, potrebno je dodatno primijeniti i Thymuskin serum ili serum-gel protiv ispadanja kose.

Naravno, to nije nikakav problem. Samo budite sigurni da se radi o visokokvalitetnim proizvodima i posavjetujte se o tome s Vašim frizerom.

Prije svega zato što Thymuskin šampon optimalno priprema vlasište za terapijski preparat odnosno serum ili serum-gel. Ali i zbog toga što se svakodnevno na vlasištu odlažu čestice nečistoće i prašine, koje biste eventualno mogli zajedno s losionom utrljati u vlasište, a to, opet, može dovesti do iritacije vlasišta.

Možete, to nije nikakav problem, jer se ovdje radi o tzv. „finish“ proizvodima koji se nanose nakon primjene Thymuskin serum ili serum-gel. No, važno je da prije svakog novog nanošenja Thymuskin preparata operete kosu. Ostaci pjene ili spreja ostaju na vlasištu, te ih treba ukloniti prije nego umasirate Thymuskin serum ili serum-gel. Tako ćete izbjeći i moguće iritacije vlasišta.

Nasljedno ispadanje kose može započeti već jako rano. Za muškarce je tipično da počinje s povlčenjem kose uz čelo (zalisci), dok ga žene primjećuju kao istanjivanje kose na tjemenu. Ako se dovoljno rano počne svakodnevno primjenjivati, Thymuskin može zaustaviti napredovanje androgenetske alopecije, očuvati postojeće vlasi i potaknuti rast novih.

U pravilu, bojanje neće izazvati ispadanje kose. No, morate znati da se radi o snažnom zadiranju u strukturu kose. Pretpostavka je stoga da se radi o zdravoj kosi, da se primjenjuju kvalitetni proizvodi koji će je najmanje oštetiti, te da razmaci između farbanja budu što dulji. Ako ste odabrali boju kose drugačiju od vaše prirodne, možete bojati samo izrast u kraćim razmacima. Bojana kosa u svakom slučaju zahtijeva intenzivnu njegu. Nakon bojanja svakako je potrebno primijeniti balzam za kosu, po mogućnosti Thymuskin balzam za kosu.

To privremeno ispadanje kose koje primjećuje većina žena, a stručno se zove „telogeni efluvij“, vrlo se dobro tretira Thymuskinom. Kliničke studije pokazuju da se ispadanje kose zaustavlja u pravilu nakon 12 do 16 tjedana. Stoga preporučujemo da s terapijom Thymuskinom započnete prije tog kritičnog razdoblja.

Thymuskin Forte šampon za kosu tu postiže odlučne rezultate. Sadrži dvostruko veću količinu djelatne tvari i odabrane sastojke za njegu, koji revitaliziraju i obnavljaju kosu. Koristite Thymuskin Forte šampon svaki put kada perete kosu i ostavite ga da djeluje barem 5-10 minuta. Nakon toga, isperite ga mlakom vodom.